Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rosół z kluskami naleśnikowymi"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 92
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1179
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 92
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1179
Składniki
Kurczaka umyć, podzielić na mniejsze kawałki i zalać 6 szklankami zimnej wody, dodać sól, pieprz, listek. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 10 minut na bardzo wolnym ogniu, cały czas zdejmując pianę. Warzywa oczyścić, umyć.
Cebulę przypalić na ogniu. Dodać wszystkie warzywa do garnka. Gotować do miękkości mięsa i warzyw.
Z mąki, mleka, jajek, wody, szczypty soli przyrządzić ciasto naleśnikowe, dodać natkę. Usmażyć na oleju pulchne naleśniki, każdy ciasno zwinąć i pokroić jak makaron. Podawać z rosołem, pokrojonym mięsem i warzywami.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium