Do góry

Zupy Przepis na:

rosół z szybkowaru

rosół z szybkowaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 76

Dodano:

Odsłon: 1610

Szybki prosty rosół gotowany w szybkowarze

Przygotowanie

  1. Mięso wypłukać i wrzucić do szybkowaru i lekko obgotować aż mięso się "odszumowi", następnie wylać wodę wypłukać mięso. do szybkowaru położyć na dnie warzywa , przykryć mięsem i wrzucić liść laurowy ( 3-4) oraz ziele angielskie ( 5-6) i lekko posolić. Całość zalać woda do wysokości odpowiedniej dla szybkowaru ( mój szybkowar pomieści 7 litrów i taka porcja mięsa i warzyw w zupełności się mieści). Szczelnie zamknąć naczynie i wstawić na większy ogień, jak szybkowar zacznie "gwizdać" zmniejszyć ogień na minimum.

  2. Po około 60 minutach wyłączyć zupę i poczekać aż gwizdek opadnie, następnie otworzyć szybkowar doprawić do smaku sola i pieprzem i zagotować aż przyprawy się rozpuszczą. Gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń