Do góry

Dania główne Przepis na:

Rosyjska ucha z tilapii

Rosyjska ucha z tilapii

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Rosyjska ucha z tilapii"

Składniki

  • 80 dag filetów z tilapii
  • 3 i pół szklanki rosołu warzywno-drobiowego
  • 5 marchewek
  • pietruszka
  • 5 ziemniaków
  • pęczek posiekanej natki
  • pół cytryny
  • biały pieprz
  • sól morska
  • szklanka śmietany 30-proc
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety rybne umyj, skrop sokiem z cytryny, przykryj, odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.

  2. Marchewki, pietruszkę i ziemniaki obierz, umyj, pokrój w drobną kostkę. Rosół zagotuj, wrzuć warzywa, gotuj 15 minut.

  3. Ryby pokrój na małe kawałki, dodaj do zupy. Gotuj 5 minut na bardzo małym ogniu, aby mięso rybne się nie rozpadło.

  4. Przypraw do smaku białym pieprzem i solą morską, wlej śmietanę. Przed podaniem posyp natką.

  5. Przepis przysłała Stanisława Barwińska z Lublina.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń