Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rosyjski kociołek drobiowy"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Kurczaka pokrój w małą kostkę, posyp przyprawą do kurczaka, odstaw na 30 min. Obsmaż na oleju, przełóż do rondla. Pieczarki pokrój na plasterki, podsmaż na oleju, przypraw. Przełóż do kurczaka. Papryki pokrój w kostkę. Przełóż do rondla, dodaj przyprawy.
Zalej gorącą wodą, duś do miękkości. Makaron ugotuj na półtwardo. Dodaj do gula szu. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do gulaszu. Wlej przecier i keczup, przypraw, podlej wo dą. Gotuj 15 min (ew. zagęść mąką). Najlepszy jest na drugi dzień.Źródło: Chwila dla Ciebie