Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Różowa pianka malinowa"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1765
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 47
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1765
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 47
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Owoce myjemy i osuszamy, jeśli trzeba, usuwamy szypułki.
Do owoców wsypujemy cukier, całość miksujemy na gładki mus.
Kremówkę ubijamy na sztywną pianę z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy syrop z malin i przetarte owoce. Dokładnie mieszamy, by wszystkie połączyć. Masa powinna być gładka i kremowa. Na koniec wlewamy do niej cienkim strumyczkiem wystudzoną żelatynę i miksujemy.
Piankę przelewamy do podłużnej formy lub tortownicy bardzo lekko natłuszczonej olejem kokosowym, masłem klarowanym itp. Odstawiamy do stężenia.
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji około 1,60 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 234 kcal Białko 4,8 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 51 g.Źródło: Rewia