Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ruloniki z cukinią"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Pomidory rozkroić, oczyścić z pestek. Miąższ pomidorów pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Czosnek obrać, posiekać. Papryczkę chili rozciąć, usunąć pestki, strączek opłukać i drobno pokroić.
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę wraz z czosnkiem. Dołożyć pomidory oraz chili. Dolać 200 ml wody. Posolić, zagotować, a następnie zmniejszyć płomień i dusić jeszcze około 5 minut. Oregano opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, oderwać listki od gałązek, dodać je do sosu pomidorowego. Cukinię umyć, wytrzeć do sucha, odciąć końce i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki (najlepiej nożem do obierania warzyw).
Tortille pszenne posmarować sosem pomidorowym. Obłożyć plasterkami szynki i cukinii. Zwinąć w rulonikI. Ułożyć je w żaroodpornej formie. Polać pozostałym sosem. Posypać startym żółtym serem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec około 30 minut. Przed podaniem udekorować świeżymi ziołami.
ok. 75 min.Źródło: Życie na gorąco