Do góry

Dania główne Przepis na:

Rumsztyk, czyli kotlet mielony smażony z cebulą

Rumsztyk, czyli kotlet mielony smażony z cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 407 Ocena: 6480

Dodano:

Odsłon: 19015

Ten kotlet ukrywający się pod dużą ilością cebuli to właśnie rumsztyk:). Danie ciężkie i tłuste, ale i smaczne.

Składniki

  • 500g mielonego mięsa wieprzowego
  • 6 dużych cebul
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso mielone zagniatamy z solą, pieprzem i papryką słodką. Formujemy okrągłe kotlety, smażymy na rozgrzanym oleju, z dwóch stron do zarumienienia przez około 15 minut.

  2. Cebulę kroimy w piórka. Smażymy na rozgrzanym oleju, posypujemy solą i pieprzem. Podlewamy wodą, dusimy do wyparowania wody i miękkości cebulu.

  3. Do cebuli przekładamy usmażone kotlety.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń