Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Z mąki, masła, żółtek, śmietany i soli zagnieć ciasto.
Foremki wysmaruj masłem.
Rozwałkuj ciasto,
Ciasto pokrój w długie paski.
Paski nawijaj na rurki
Posmaruj jajkiem wymieszanym z łyżką wody. Posyp cukrem.
Rurki wyłóż na blasze.
Piecz w 180 st. C.
Ubij kremówkę.
Mascarpone utrzyj z cukrem pudrem, połącz z kremówką i alkoholem.
Masę przełóż do szprycy i nadziej rurki.