Do góry

Dania główne Przepis na:

Rurki z sosem i warzywami

Rurki z sosem i warzywami

Autor: Rewia

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10025

Dodano: 25.05.2009

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Rurki z sosem i warzywami"

Składniki

  • 1/2 opakowania makaronu grube rurki
  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • szklanka śmietany
  • pół pora
  • 200 g pomidorów
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • łyżka oleju
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • zioła do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy na pół miękko. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek miażdżymy, por kroimy na kawałki, a pomidory na pół. Mięso tniemy na kotleciki.

  2. Na rozgrzanym maśle z dodatkiem łyżki oleju smażymy por, cebulę i czosnek, zdejmujemy z patelni. Na tym samym tłuszczu smażymy polędwicę, wyjmuje- my, odstawiamy w ciepłe miejsce. Przecier pomidorowy mieszamy z musztardą.

  3. Dodajemy śmietanę, zioła, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dajemy pomidory, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Sosem polewamy gorący makaron wymieszany z warzywami i mięso.

  4. Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 5,20 zł

  5. Wartość odżywcza jednej porcji: 577 kcal, Białko: 29 g, Tłuszcz: 22 g, Węglowodany: 71 g

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń