Do góry

Dania główne Przepis na:

rurki z sosem szpinakowym

rurki z sosem szpinakowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 61

Dodano:

Odsłon: 2863

szybko , łatwo i lekko:)

Składniki

  • szpinak w liściach, 0.5 kg
  • serek fromage czosnkowy, 125g
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa, 2 łyżeczki
  • makaron pene, 200g
  • vegeta lub sól oraz pieprz, do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wlać oliwę do garnka , 2 ząbki czosnku przecisną przez praskę i dodać do oliwy.

  2. Szpinak dokładnie umyć i posiekać.Dodać do oliwy z czosnkiem ,podsmażyć. Odparować gdyż szpinak puści sok, Dodać serek fromage, wymieszać .Chwilkę podgrzewać i gotowe.

  3. Makaron ugotować al''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''dente w osolonej wodzie z oliwą. Nałożyć makaron na talerz polać sosem. PYYYCHA!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tusia28 30 marca 2012 Cieszę się że smakowało!!! mam jeszcze przepis na pyszne naleśniki ze szpinakiem ale zdj w przygotowaniu:) mam nadzieję że również zasmakują:) pozdrawiam i dziękuję za miły komentarz !!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tusia28 25 stycznia 2012 tej pani żadne przepisy nie pasują może wreszcie doda jakiś swój przepis i wtedy my ocenimy czy to takie super jedzenie bez dodatku vegety itd co za złośliwa baba!!!! jeszcze mi się nie zdarzyło spotkać na smakerze kogoś takiego.... jak się nie podoba nie musi pani korzystać z naszych propozycji ,skoro jest pani najlepsza po co korzystać ze smakera i czerpać inspirację??i tak jak napisałam w odp na pani komentarz ząbki w kanapkę a nie w użytkowników!!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tusia28 25 stycznia 2012 jak miło zobaczyć pozytywne komentarze :). drogie moje dodałabym zdjęcia ale mam małe problemy,podobno wszyscy je mają na początku... a zapach jest cuuudny a smak mmmmhmmm.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

moniasw 25 stycznia 2012 Czuję ten smak ,aż ślinka leci:-) jadłam coś podobnego na proszonym obiedzie w lokalu i zapomniałam przestudiować składniki przed zjedzeniem. No a teraz jestem w domu:-) Dzięki:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

awepa 14 stycznia 2012 tusia28 nie przejmuj się Panią helen4, bo ona ma to konto tylko po to by krytykować innych (sama nie umieściła jeszcze ani jednego "DOMOWEGO - SUPER NIE SZTUCZNEGO JEDZONKA "!!!!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tusia28 13 stycznia 2012 pani wybaczy ale każdy doprawia jedzonko jak chce...skoro pani nigdy w życiu nie użyła lub nie użyje vegety to już pani problem... nie ma to jak złośliwość w piątek 13-stego...a ząbki proponuję wbić w kromeczkę a nie w nowego użytkownika, pozdrawiam panią kuchareczkę najserdeczniej jak potrafię:P P.S w przepisie jest napisane vegeta lub sól !!!! więc jest wybór:D nie rozumiem o co ta złośliwość??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helen4 13 stycznia 2012 ludzie!!! czy was ktoś sponsoruje? prawie w każdym przepisie albo vegeta, albo kostki o różnych smakach!!! przecież to już nie jest domowe jedzonko, tylko nafaszerowane chemią!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń