Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejną potrawą, której nie może zabraknąć na moim wigilijnym stole to ryba po grecku. A u Was goszczą ryby pod jaką postacią w ten wieczór?
Składniki
rybę rozmroź, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój na mniejsze kawałki, posyp solą i pieprzem, odstaw marchew, pietruszkę i selera obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej na grubych oczkach; przełóż do garnka, zalej wrzącą wodą, posól; gotuj przez 20 minut pod przykryciem; pod koniec dodaj ziele angielskie i liść laurowy gdy warzywa się gotują, usmaż rybę: otocz ją w mące i smaż partiami na złoto na rozgrzanym oleju w garnka z warzywami odlać pół szklanki wywaru i rozrobić w nim koncentrat pomidorowy cebulę i pora pokrój w pół-plastry i podsmaż na patelni, dodaj ugotowane warzywa z wywarem i koncentrat, dokładnie wszystko wymieszaj i zagotuj; dopraw do smaku usmażoną rybę połóż na dnie naczynia żaroodpornego, a na niej połóż gorące warzywa najlepiej przygotować tę potrawę dzień, dwa przed jedzeniem aby wszystkie smaki dobrze przeszły