Do góry

Dania główne Przepis na:

ryba po grecku

ryba po grecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3781

Dodano:

Odsłon: 18283

pyszna ryba

Składniki

  • 1 kg ryby panga ( filety)
  • kilogram młodej marchewki
  • 2 cebule
  • 2 pory
  • 1 groszek konserwowy
  • mały przecier pomidorowy
  • 2 liście laurowe i 4 ziela angielskie
  • 2 jajka
  • mąka
  • wegeta, pieprz
  • olej
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. rybę rozmrozić , do garnka dać odrobinę oleju , pokroić pora i cebulę w krążki wrzucić na olej lekko podsmażyć , pokroić marchewkę w drobną kostkę dać do cebuli i pora i dalej smażyć aż warzywa będą miekkie, pod koniec duszenia dodać groszek konserwowy i przecier pomidorowy rozpuszczony w pół szklanki wody oraz doprawić wegetą i pieprzem.

  2. rybę posolić obtoczyć w roztrzepanym jajku i mące, smażyć około 15 minut.

  3. rybę położyć na półmisku i obłożyć ją warzywami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 13 września 2011 No tak, tak, pyyyyszna panga! Antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia wspomagające rozmnażanie, ułatwiające hodowlę, woda z najbrudniejszej rzeki świata to naprawdę świetny pomysł na obiad. Smacznego!

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 04 sierpnia 2010 annawak rybka według gustu ja miałam pangę pod ręką .......

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 15 lipca 2010 nie robiłam , ale jadłam kikla razy u znajomych , chyba jednak zrobię wg Twojego przepisu, bo wygląda smakowicie , zmienię jednak pangę na jakąś "zdrowszą " rybkę. Pozdrawiam

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

cytryna 08 lipca 2010 Mam ten przepis,ale z groszkiem jeszcze nie próbowałam.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 08 lipca 2010 Ciekawa wersja rybki po grecku...
Osobiście zamiast groszku dodaję do startej na tarce machewki, jedną pietruszkę i pól selera. Polecam.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń