Do góry

Dania główne Przepis na:

RYBA W CEBULI

RYBA W CEBULI

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 29

Dodano:

Odsłon: 3923

Jest łatwe do przygotowania i smaczne można podawać na przyjęciach

Składniki

  • filety z ryb, 1 kg
  • cebule, 4 duże
  • szklanka wody, 1
  • olej, 1/2 szklanki
  • ocet, 1/4szklanki
  • wegeta, sól ,cukier, po 1 łyżeczce
  • liscie laurowe ziele angielski, po 3 sztuki
  • keczap, 1 mały słoiczek
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę pokroić w mniejsze porcje posolić popieprzyć obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmazyć.

  2. Cebulę pokroić w plastry i usmazyć na oleju dodając liście laurowe i ziele angielski chwilę smażyć dodać resztę składników.Na koniec dodac keczap.Smazyć jeszcze około 20 min.Jeszcze gorące przekładać na zmianę ryby i cebulę.Zostawić do wystygnięcia.Najlepsze są ryby robionę dzień przed spożyciem.Przechodzą całym smakiem cebuli.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń