Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w galarecie

Ryba w galarecie

Autor: ammelie25

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 6

Dodano: 02.02.2012

Odsłon: 3322

Ja osobiscie jadłam te rybe kiedy przaszłam na diete. Uważam że jest zdrowa i sycaca.

Składniki

  • dowolna ryba (wg uznania), 1kg
  • marchew, 4-5 sztuk
  • groszek, 1 puszka
  • kawałeczki kalafioru
  • jajka, 4-5 sztuk
  • żelatyna na 2,5 litra wody
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. rybe omrazamy, gotujemy na małym ogniu aż zmieknie. Każdy rodzaj ryby wymaga innego czasu gotowania.

  2. Wyciągamy rybe z wody i na wywarze z niej robimy bulin wrzucamy marchew kalafior pod koniec gotowania dodajemy groszek.do bulionu dodaje rowniez odrobine pora i sparzona cebule.dopraiamy do smaku wg uznania

  3. Jajka gotujemy osobno na twardo. do salaterek wkladamy rybe i ugotowane warzywa w dowolnej kompozycji

  4. bulion przepusczamy przez sitko. aby był bardziej przejrzysty ja osobiscie przelewam go przez sitko kilka razy .kiedy ostygnie ale bedzie jeszcze ciepły rozpuszczamy w nim żeltyne wg przepisu na opakowaniu i delikatnie zalewamy salaterki z ryba ,jajkiem i warzywamy wstawiamy do lodówki.

  5. najlepiej podawac z cytryna lub octem winnym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń