Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja osobiscie jadłam te rybe kiedy przaszłam na diete. Uważam że jest zdrowa i sycaca.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1160
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1160
Składniki
rybe omrazamy, gotujemy na małym ogniu aż zmieknie. Każdy rodzaj ryby wymaga innego czasu gotowania.
Wyciągamy rybe z wody i na wywarze z niej robimy bulin wrzucamy marchew kalafior pod koniec gotowania dodajemy groszek.do bulionu dodaje rowniez odrobine pora i sparzona cebule.dopraiamy do smaku wg uznania
Jajka gotujemy osobno na twardo. do salaterek wkladamy rybe i ugotowane warzywa w dowolnej kompozycji
bulion przepusczamy przez sitko. aby był bardziej przejrzysty ja osobiscie przelewam go przez sitko kilka razy .kiedy ostygnie ale bedzie jeszcze ciepły rozpuszczamy w nim żeltyne wg przepisu na opakowaniu i delikatnie zalewamy salaterki z ryba ,jajkiem i warzywamy wstawiamy do lodówki.
najlepiej podawac z cytryna lub octem winnym