Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w sosie słodko-kwaśnym

Ryba w sosie słodko-kwaśnym

Autor: piotrekk

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 269

Dodano: 24.03.2010

Odsłon: 1273

pychotka :))

Składniki

  • ryba np. mintaj, 1 kg
  • warzywa mrożone, posiekane w paski (marchew,pietruszka,seler) lub według uznania, 0,5 kg
  • cebula, 2
  • jajka, 2
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis Sposób przyrządzania: po odmrożeniu, podzieloną na średnie porcje rybę namaczamy na ok. 3 godz. w zimnym mleku. W tym czasie przygotowujemy sos. Rozmrożone warzywa wrzucamy do żaroodpornego naczynia na rozgrzany olej (może byc Kujawski). Dusimy ok. 30 min. Następnie dodajemy posiekaną cebulę i dusimy wszystko, aż cebula osiągnie złoty kolor. Dodajemy puszkę pomidorów (rozgniatając większe kawałki). Następnie panierujemy rybę w mące i bułce tartej i smażymy ją na lekkim ogniu i potem didajemy do warzyw. Danie możemy podawać na gorąca, chłodno bądź na zimno. Świetnie smakuje na wielkanocnym stole.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń