Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w tempurze

Ryba w tempurze

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 967

Dodano:

Odsłon: 9400

Pyszne

Składniki

  • ryba biala, 6 filetow
  • maka zytnia, 1 duza lyz
  • maka pszenna, 1 duza lyz
  • maka kukurydziana, 1 duza lyz
  • przyprawy do ryby
  • piwo, 1 szk
  • odrobine wody gazowanej
  • jajko, 1
  • Olej do glebokiego smazenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. rybe doprawic odstawic na 1godz

  2. z maki,jaja,piwa i wody rozrobic ciasto,ma byc podobnej konsystencij na ciasto do nalesnikow.

  3. nie do konca rozmrozona rybe optocz w mace kukurydzianej i w ciescie,smaz w niezbyt goracej oliwie na zloty kolor.

  4. ja podalam z goracymi plackami tortilli,salata z bialej kapusty i dresingiem z awokado.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 03 stycznia 2011 jonas, polecam dorsza- jest bardzo smaczny i zdrowy, natomiast z Pangi proponuję zrezygnować, bo to tylko tłuszcz i woda z zaśmieconej rzeki. Przepis bardzo fajny i ciekawy sposób podania, pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jonas 13 października 2010 Przepis ekstra,myślę,że panga albo dorsz będzie się nadawać do tego dania.
Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń