Do góry

Przetwory Przepis na:

Ryba w zalewie pomidorowej

Ryba w zalewie pomidorowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 186 Ocena: 2896

Dodano:

Odsłon: 3732

Dzisiaj przedstawiam przepis na rybkę w zalewie pomidorowej. Rybę możemy przyrządzić na wiele sposobów. W każdej postaci smakują wybornie i są bardzo zdrowe, dlatego podczas codziennych zakupów powinniśmy o nich pamiętać i przyrządzać je jak najczęściej. Jeżeli jednak jesteśmy znudzeni tradycyjnym serwowaniem ryby, spróbujmy czegoś oryginalnego.

Składniki

  • 2 kg ryby (okoń, sandacz, szczupak)
  • 1 szklanka koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka oleju
  • 0,5 szklanki octu
  • 0,5 kg cebuli
  • 2 szklanki wywaru z ryby (wg potrzeby)
  • sól, cukier do smaku
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rybę gotujemy 10 minut. Ugotowaną oddzielamy od ości i skóry. Cebulę gotujemy w wywarze z ryby około pół godziny - aby była miękka. Rozdrobnioną rybę zalewamy gorącym wywarem z olejem. Mieszamy dokładnie i nakładamy do słoików. Słoiki gotujemy 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń