Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawde dobre danie , pracochlonne ale bardzo pyszne. Ryba moze byc uzyta taka jaka lubimy
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
Ziemniaki gotujemy i robimy puree
Do ziemniakow jak wystygna dodajemy mieso krabowe ktore wczesniej siekamy drobno.Nastepnie dodajemy drobno posiekana kolendre ze szczypiorkiem i mieszamy. Z ciasta jezeli mamy foremke formujemy kwadratowe placki o grubosci okolo 1 cm
Rybe filetujemy, gotowe filety na skorze nacinamy wzdloz solimy i pieprzymy. Reszte ryby zostawiamy na sos
Cebule, marchewke , pietruszke i seler i lisc laurowy wrzucamy na goracy olej smarzymy az wszystko zacznie sie delikatnie przypalac, solimy i pieprzymy, nastepnie dodajemy kosci i glowe ryby smazymy przez chwilke. Dolewamy okolo pol litra wody wrzucamy estragon i jak zacznie sie gotowac to gotujemy 15-20 minut. Po ugotowaniu przecedzamy przez sitko. Przecedzony bulion ktory zostal zaczynamy gotowac i gotujemy dodajemy troszke soku z cytryny do smaku i gotujemy az sos sie zredukuje i zgestnieje
Rozgrzewamy 2 patelnie, na jednej smarzymy placki az beda ladnie zrumienione na drugiej smarzymy filety z ryby kropiac delikatnie sokiem z cytryny. Na glebokim talezu na dnie polewamy sos, Kladziemy placuszka krabowego na placku kladziemy usmarzona rybe i danie gotowe. Dekorujemy plasterkiem cytryny i listkami kolendry. Smacznego