Do góry

Przekąski Przepis na:

RYBKA A,LA SALSA

RYBKA A,LA SALSA

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 54

Dodano:

Odsłon: 1297

rybka pelna aromatu, swietnie nadaje sie na świeta i wszelkie "imprezki" rodzinno towazyskie. Rybkę ta zazwyczaj przygotowuję 3-5 dni przed podaniem i przechowuję w zimnym miejscu- lodowka albo balkon.

Składniki

  • ryba np filety lub paluszki rybne, 1 kg
  • ocet, 3/4 szkl
  • cukier, 7 łyżek
  • woda, 3 szkl
  • cebula duza, 2-3 szt
  • olej, 1/2 szkl
  • sól,kilka zarek ziela ang, 2-3 listki laurowe,pare zoarek pieprzu czarnego
  • ketchup, 1 sloiczek
  • koncentrat pomidorowy średni sloiczek, 1 sloiczek
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. rybke pokrojoną w niewielkie kawaleczki i przyprawiona sola pieprzem( mozna lekko posypać czosnkiem granulowanym) usmazyc tradycyjnie w ciescie nalesnikowym

  2. wszystkie skladniki zalewy prócz ketchapu i koncentratu zagotować, 3 do zagotowanej zalewy dodac po sloiczku koncentratu i ketchapu i dokladnie wymieszać, przestudzić, 4. schlodzona zalewa zalac przygotowana w naczyniu usmazona rybkę 5.podawać nie predzej niż po 2-3 dniach zapewniam PALCE LIZAC!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kobra6 22 stycznia 2010 Wypróbuję:):):)Poszło do ulubionych.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kobra6 22 stycznia 2010 Warto wypróbować:):):Idzie do ulubionych!Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kobra6 22 stycznia 2010 Zobaczymy,idzie do ulubionych:):):)Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń