Do góry

Przekąski Przepis na:

Rydzowo...

Rydzowo...

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7205

Dodano:

Odsłon: 8341

jesienne powroty z lasu kończą się tak smacznie

Składniki

  • 4 kromki chleba ( najlepiej lekko podpieczonego z obu stron na patelni na odrobinie masła)
  • 2 szkl. pokrojonych rydzy
  • 1 duża cebula
  • 4 jaja
  • 4 łyżki masła (dużo , ale rydze go uwielbiają:))
  • sól, pieprz, majeranek
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rydze doprawić i usmażyć na maśle aż zaczną łapać chrupkość, dodać pokrojona w piórka cebulę i jeszcze chwilę smażyć. Wbić jaja ( jak na sadzone) oprószyć je przyprawami i usmażyć na mieszance rydzowej.

  2. Na każdym kromalu chleba wygodnie usadowić po jednym jaju wraz z chrupiącym grzybowym spodem

  3. Smacznego leśnego ....

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szynszylka 12 marca 2012 ślinka mi pociekła - nie mogę się doczekać sezonu na grzyby

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 14 listopada 2011 Pamiętam smak opiekanych rydzów z dzieciństwa, posypanych odrobiną soli. Poezja!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olina102 30 października 2011 Prze sam opis czuć smak tej kanapki. Pyszności

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 28 października 2011 Jeśli w tytule przepisu jest jakiś grzyb, to wiadomo, że to Ania:) Kolejny świetny przepis. uwielbiam takie kanapki na ciepło:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetaa26 23 października 2011 fajny przepis, a jeszcze fajniejszy opis wykonania :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń