Do góry

Dania główne Przepis na:

ryż do obiadu

ryż do obiadu

Autor: iwona411

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 3

Dodano: 07.05.2012

Odsłon: 3309

szybka alternatywa dla ziemniaków

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ryż zalać wodą i moczyć 20 min. potem odcedzić i przesmayć na oleju 3-4 minuty

  2. wrzucić do garnka, dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę,

  3. pora przekroić wzdłuż na pół a następnie na piórka i dodać do ryżu

  4. całość zalać bulionem i gotowa do momentu aż ryż wchłonie płyn

  5. przykryć i włożyć do piekarnika na ok 20 min.

  6. można podać do kurczaka chociaż moje dzieci równie chętnie jedzą ten ryż ze schabowym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń