Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko ostry brązowy ryż ze składnikami kojarzącymi się z meksykiem. W sam raz na chłodniejsze dni, bo przyjemnie rozgrzewa i syci na długo. :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Opłukany ryż wrzucić do zagotowanego rosołu, gotować ok. 40 minut na małej mocy palnika, mieszając od czasu do czasu. W czasie, gdy ryż się gotuje pokroić paprykę i kurczaka. Mięso dokładnie obtoczyć w przyprawie. Podsmażyć paprykę i kurczaka na patelni, aż mięso się zetnie z wierzchu. 10 minut przed końcem gotowania ryżu dorzucić zawartość patelni, dokładnie wymieszać. 5 minut przed końcem dodać kukurydzę i fasolę. Przełożyć na talerze lub do misek, przed podaniem posypać pietruszką lub kolendrą.