Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie w przyrządzaniu. Doskonały dodatek do szaszłyków . Przygotowuję zawsze dużą ilość, bo jest dobry również następnego dnia, a jeść można bez mięsa, jedynie z surówkami. Smacznego! Jest to przepis mojej znajomej, doskonałej kucharki Pani Stasi.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1751
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 40
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1751
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 40
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Składniki
boczek pokrojony w kostkę lekko zrumienić na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
ryż wrzucić na suchą patelnię, podpiekać mieszając drewnianą łopatką aż zacznie "szeleścić" jak pergamin. Wrzucić do rondla, zalać szklanką bulionu. Gotować, aż stanie się półmiękki, w razie potrzeby dolewając bulionu.
dodać boczek z cebulką i przyprawy (ja solę do smaku, dodaję ostrą paprykę w proszku i zioła prowansalskie). Poddusić do miękkości. Pychota!