Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryż z grzybami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
W rondlu rozgrzej 2 łyżki masła i zeszklij połowę pokrojonej cebuli. Wsyp ryż i mieszając, smaż chwilę. Wlej szklankę gorącego bulionu. Nakryj naczynie i gotuj, aż ryż wchłonie płyn. Znów dolej bulionu i gotuj, aż ziarna będą miękkie.
Grzyby oczyść, pokrój i opłucz. Na drugiej patelni rozgrzej masło, włóż resztę cebuli i zeszklij. Włóż grzyby i smaż około 20 minut. Przypraw solą, pieprzem. Ryż wymieszaj z grzybami. Posyp parmezanem i posiekaną natką.
Czas: ok. 50 minutŹródło: Dobry Tydzień