Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryż z sosem szpinakowym"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 14
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 76
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 14
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 76
Składniki
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. W rondlu podgrzej 2 łyżki oliwy, podsmaż na niej ryż. Dodaj warzywa. Całość zalej winem i mieszaj, dopóki wino nie odparuje.
Wlej 2 szklanki wody. Wszystko dopraw solą i gotuj, dopóki cały płyn nie wyparuje. Następnie dodaj kukurydzę. Przykryj garnek i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 150° C, aż ryż będzie miękki.
Na patelni podgrzej masło i dodaj szpinak, podsmaż. Następnie zalej mlekiem i rozpuść w nim rozkruszony ser. W razie potrzeby rozrzedź sos mlekiem, dopraw pieprzem i solą.Źródło: Na żywo