Do góry

Dodatki Przepis na:

Ryż ze szpinakiem

Ryż ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2045 Ocena: 45908

Dodano:

Odsłon: 1601

Świetny dodatek do obiadu ,może być samodzielnym daniem głównym lub przekąską.

Składniki

  • 150 g ryżu
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 1 cebula
  • 1 pełna łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • sól ,pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy na sypko.
    W rondelku rozpuszczamy masło ,szklimy na nim posiekaną cebulę ,dodajemy szpinak i dusimy. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Do szpinaku wrzucamy ryż i smażymy ok. 2 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Anna000 04 kwietnia 2017 Ryż ze szpinakiem odkrycie kulinarne nie dość że dietetyczne zdrowe to i sycące :) ja dodatkowo dodałam do niego pierś z kurczaka w curry wyszło pysznie :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń