Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryżowa wyspa

Ryżowa wyspa

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 825

Dodano:

Odsłon: 20655

Pyszna , sycąca sałatka z dodatkiem makaronu ryżowego o czosnkowym posmaku!

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody , wg. przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Studzimy. Ogórki obieramy. Ścinamy na tarce. Czosnek drobniutko siekamy. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy śmietanę wymieszaną z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gosiaczek_zdw 31 sierpnia 2012 Można posypać koperkiem i już jest kolorowo. Ja dodaję jeszcze podsmażoną pierś z kurczaka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 29 sierpnia 2012 Jadłam i potwierdzam, że wyśmienita. Aż trudno uwierzyć, że z 3 składników można wyczarować taką pyszną sałatkę. Ja odcedzam ogórki z wody (soku). Jedyną wadą tej sałatki (dla niektórych) jest to, że nie jest zbyt dekoracyjna, trochę blada, ale moim zdaniem smak to wynagradza.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń