Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis od koleżanki, pyszne i co najważniejsze szybko się robi:) Dosyć słodkie więc najlepsze z kwaskowym dżemem lub powidłem.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Z podanych skladników zagnieść ciasto. Najpierw posiekać margarynę z kleikiem, dodać cukier, proszek, kokos , na koniec jajka i zagniatać aż ciasto będzie jednolite.
Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i zrobić wgłębienie. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor, trzeba uważażać żeby ciastek nie spalić. Po upieczeniu w zagłebienie nałożyć dżem.
Użyłam kleiku z Bobovity 170g.