Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogate w składniki danie + pozwala wyczyścić lodówkę;o)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 103
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 103
Składniki
Na maśle podsmażyć posiekana cebulkę z czosnkiem, wrzucić na to ryż, podsmażyć przez 2-3 minuty. Wlać łyżkę wazową bulionu, przykryć. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę pierś kurzą. Gdy bulion zostanie wchłonięty przez ryż, ponownie wlać łyzkę-dwie bulionu (operację powtarzać przez ok. 15 minut). Pokroić pozostałe składniki. Dodać do ryżu kurczaka, cukinię ze skórką, chili. Dusić aż ryż będzie odpowiedni do jedzenia. Na końcu wsypac posiekany szczypior i natkę. Smacznego:)