Do góry

Desery Przepis na:

Ryżowy deser czekoladowy

Ryżowy deser czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2046 Ocena: 10891

Dodano:

Odsłon: 167

Pożywne danie dla niejadków.

Składniki

  • Składniki:
  • Ryż 25 dag
  • Mleko 1 szklanka
  • Miód prawdziwy 1 szklanka
  • Czekolada gorzka deserowa 1 szt.
  • Masło 10 dag
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ryż ugotować na mleku z dodatkiem odrobiny soli, lecz nie rozgotować. Zalać miodem, dodać startą czekoladę, wymieszać i zagotować. Foremkę żaroodporną posmarować masłem, przełożyć ryż, polać stopionym masłem i zapiec w piekarniku w średniej temperaturze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń