Do góry

Dania główne Przepis na:

Sajgonki

Sajgonki

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 1286

Dodano:

Odsłon: 18138

Domowe sajgonki, które smakowały całej rodzince

Składniki

  • papier ryżowy
  • 1 pojedyńcza pierś z kurczaka
  • po 2 łyżki mrożonego groszku, kukurydzy i marchewki
  • 2 łyżki kiełków fasoli mung
  • sól
  • pieprz
  • pół łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka keczupu
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki, solimy, pieprzymy i obsypujemy słodką papryką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor pierś z kurczaka. Dorzucamy groszek, marchew, kukurydze i jeszcze chwilę smażymy.
    Na ręczniku kuchennym rozkładamy papier ryżowy, moczymy go za pomocą pędzelka zimną wodą i pozostawiamy na chwilę aby zmiękł. Gdy nasz papier ryżowy jest miękki nakładamy farsz mięsno-warzywny na to kiełki, zwijamy w rulonik i podwijamy końce pod spód. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
    Podajemy z sosem. Ja zrobiłam sos majonezowy czyli zmieszałam majonez z keczupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń