Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki z niespodzianką"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 180
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 180
Składniki
Filety oczyść, przekrój w poprzek i delikatnie rozbij, oprósz solą i pieprzem. Przygotuj farsz. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki umyj, osusz i drobno posiekaj. Paprykę również pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i zrumień. Następnie dodaj pieczarki i paprykę, podduś. Dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj. Na środku mięsa wyłóż farsz i zwiń w filet w kształt sakiewki. Zawiąż kawałkiem zblanszowanego pora.
Sakiewki ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz 40 minut w temp. 220° C, co jakiś czas podlewając je wytwarzającym się sosem. Udekoruj kawałkami orzechów.Źródło: Na żywo