Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do wykonania, smaczne i efektowne.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 115
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 115
Składniki
Ugotuj jajka, usmaż pierś. Porwij sałatę do misy. Na to wyłóż pokrojone pomidory wedle uznania ( ja kroję w ósemki), później ogórek w plasterkach, potem cząstki jajek. Cebulę w talarki i rozwarstwiam ją na kółeczka i też kładę jako następną warstwę sałatki. Na koniec na to wszystko układam ciepłe jeszcze małe plasterki kurczaka-piersi.
Do słoika po dżemie wlewam oliwę na 3/4. Dodaję sól, pieprz, paprykę ostrą, bazylię, łyżeczkę płaską musztardy, cukier (prawie łyżeczkę) i 2 wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Zakręcam słoik i energicznie mieszam.
Misę wystawiam przed gośćmi (staram się efektownie ułożyć składniki) i wtedy zalewam sosem ze słoika ( możecie go przelać do małego dzbanuszka). A następnie wszystko delikatnie mieszam. Misę proponuję dać dość szeroką i najlepiej szklaną. A do tego bagietki. Pycha.
Skład można modyfikować wg uznania.