Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałata zielona z sosem francuskim

Sałata zielona z sosem francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 938

Jest bardzo zdrowa!!!!

Składniki

  • 2 główki sałaty
  • sól
  • łyżka soku z cytryny lub rozpuszczonega kwasku cytrynowego albo winnego octu
  • 2-3 łyżki oleju
  • ząbek czosnku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte liście sałaty,schłodzone w zimnej wodzie,ułożyć na salaterce.

  2. Bardzo duże liście można kilkakrotnie przekrajać nożem na mniejsze częsci przed samym podaniem.

  3. Roztrzeć czosnek z solą na miazgę.

  4. Do czosnku dodać sok z cytryny lub kwas,wlać olei i widelcem szybko wymieszać./

  5. Gęstym białym sosem oblać liście sałaty.

  6. Taką sałatę zawsze mżna jeszcze posypać aromatycznymi listkmi kopru,pietruszki lub szczypiorku.SMACZNEGO!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 29 stycznia 2012 Taka sałate robię od 40 lat ,dodaje jeszcze odrobinę cukru.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń