Do góry

Przekąski Przepis na:

sałatka błyskawiczna

sałatka błyskawiczna

Autor: fredzia_p

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 15

Dodano: 18.07.2010

Odsłon: 1671

prosto i szybko

Składniki

  • jaja ugotowane na twardo, 10 sztuk
  • fasolka szparagowa konserwowana, słoik
  • majonez, sloik
  • keczup, 1/2 szklanki
  • sol, pieprz
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolkę osączyc na sicie, pokroić na krotkie kawałki, jaja posiekać (kilka plasterków odlożyć do dekoracji), posypac solą i pieprzem. w salaterce ułożyć warstwami: fasolkę, keczup, jaja i majonez. Na wierzch połozyć plasterki jaj, polać majonezem. Przed podaniem ochłodzć w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń