Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka brokułowa z rzodkiewką i serem feta

Sałatka brokułowa z rzodkiewką i serem feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 313 Ocena: 1528

Dodano:

Odsłon: 164

Sałatka z brokułem, pomidorem, rzodkiewką, papryką, serem feta i polędwicą sopocką. Smaczna i pożywna, dlatego doskonale sprawdzi się na imprezie lub na drugie śniadanie w pracy.

Składniki

  • brokuł 1 szt
  • pomidor 1 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • polędwica sopocka 20 dag
  • ser feta 25 dag
  • majonez 2 łyżki
  • gęsta śmietana 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 5 min, odcedzamy i studzimy. Rzodkiewki dokładnie szorujemy, osuszamy i kroimy w kostkę lub półplasterki. Polędwicę kroimy w kostkę. Pomidora przelewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Paprykę myjemy i oczyszczamy z nasion.Ser feta odsączamy z zalewy. i wraz z papryką i pomidorem kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski.
    Majonez mieszamy z gęstą śmietaną, dodajemy do pozostałych składników, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.
    Sałatkę możemy udekorować pokrojoną w małą kostkę papryką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń