Przekąski Przepis na:
sałatka gyros

Składniki
- pierś z kurczaka podwójna, 1szt
- cebula, 2-4 szt
- ketchup
- ogórki kiszone, 5-6szt
- kukurydza, 1 puszka
- kapusta pekinska, pół
- wegeta, szczypta
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z połową przyprawy gyros następnie wyciągnąć łyżką cedzakową kurczaka i na ten sam olej wrzucić cebule pokrojoną w pół talarki i dać troszkę przyprawy gyros ogórki pokroić w kostkę
-
układać warstwami: kurczak,cebulka,polać to ketchupem pikantnym tak by wszystko przykryło,następnie kukurydza,ogórek sos czosnkowy i na sos pekińska pokrojona w paseczki i posypać wegetą
-
sos czosnkowy: 3 łyżki śmietany,3 łyżki majonezu 4-6 ząbków czosnku wycisnąć i wstawić na około 30 min do lodówki (przed wylaniem na warstwę ogórka) sałatkę wstawić na 2-3 godziny do lodówki
Komentarze do przepisu (0)