Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnie jedna z wielu podobnych propozycji... a może ciut inna niż wasza?
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Filet z kurczaka umyć, obrać z błon, chrząstek, osuszyć, pokroić na drobne kawałki. Na oliwę (zimną) wrzucić ząbek czosnku, podsmażyć, dodać mięso, smażyć dalej, aż kurczak zrobi się biały i puści sok. Zasypać przyprawą gyros, wymieszać, chwilę podduszać pod przykryciem. Wystudzić. Kukurydzę osączyć, ogórka i papryki pokroić w drobniutką kostkę, majonez wymieszać z ketchupem. Na płaskim półmisku ułożyć usmażonego, wystudzonego kurczaka, posmarować delikatnie sosem majonezowym, wysypać kukurydzę, na to ogórek konserwowy, znowu posmarować sosem, na to kolorową paprykę, znowu sos,a na wierzchu posypać poszatkowaną sałatą lodową. Można również ozdobić czarnymi oliwkami lub/i piórkami czerwonej cebuli. UWAGA: mięso jest bardziej aromatyczne, jeśli usmaży się je poprzedniego dnia i pozostawi w chłodnym miejscu