Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybka, smaczna i pożywna sałatka. Polecam.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Przelać na sito, przepłukać pod zimną bieżącą wodą. Przełożyć do miski. Tuńczyka odsączyć z wody, rozdrobnić i dodać do zimnego makaronu. Mieszankę meksykańską po odlaniu wody połączyć z makaronem i tuńczykiem. Wymieszać delikatnie , doprawić solą i pieprzem.
Składniki sosu wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełożyć do salaterki, polać sosem. Przed samym podaniem - zetrzeć w grube wióry żółty, twardy ser. Udekorować gałązką świeżego koperku.