Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka makaronowa z zupek chińskich

Sałatka makaronowa z zupek chińskich

Autor: elakrecichwost

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 61

Dodano: 09.05.2017

Odsłon: 3464

"Coś na szybko, sałatka najlepiej smakuje schłodzona."

Składniki

  • łagodna zupka chińska o smaku kurczaka 1 opakowanie
  • pikantna zupka chińska o smaku kurczaka 1 opakowanie
  • kapusta pekińska 1 mała główka
  • czerwona papryka 1 sztuka
  • szynka (ja użyłam konserwowej) 250 g
  • majonez (ja lubię dużo majonezu) ok.5-6 łyżek
  • czerwona cebula 1 sztuka
  • pieprz kolorowy
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zupki chińskie pokruszyć, wraz z przyprawami przełożyć do dużej miski, po czym zalać 1 szklanką wrzącej wody. Wymieszać i odstawić by makaron napęczniał.

  2. Kapustę pekińską oczyścić i poszatkować (właściwie tylko zieloną część).
    Czerwoną paprykę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i po wycięciu gniazda nasiennego pokroić w małą kostkę. Szynkę i cebulkę pokroić również na niewielką kostkę. Składniki dorzucić do makaronu.

  3. Całość wymieszać z majonezem. Następnie doprawić solą oraz pieprzem. Najlepiej smakuje schłodzona.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń