Sałatki Przepis na:
Sałatka pieczarkowa

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 58
Dodano: 09.01.2009
Odsłon: 2185
łatwa, szybka, dobra jako danie awaryjne dla niespodziewanych gości
Składniki
- pieczarki, jędrne, białe, małe, 70 dkg
- Jaja, 5 sztuk
- cebula, 2 sztuki średnie
- ogóek konserwowy lub kiszony, 2 sztuki średnie
- sól, pieprz, do smaku
- majonez ( najlepiej kielecki), mały słoik
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Pieczarki oczyścić i obgotować 10 minut w wodzie z dodatkiem soli i połowy cytryny, później zahartować w zimnej wodzie, jaja ugotować na twardo. Następnie posiekaćwszystko w drobną kostkę, połączyć z majonezem, wymieszać, można dodać szczypiorek lub zieloną pietruszkę, do bardziej wypasionej wersji można dodać kukurydzę, ale ja wolę w podstawowej wersji
Komentarze do przepisu (0)