Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach suszonych pomidorów i zielone liście rukoli przywodzą na myśl słoneczne dni minionego niestety już lata...
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4671
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12651
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5713
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4671
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12651
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5713
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7161
Składniki
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać zimną wodą żeby się nie kleił.
Suszone pomidory, najlepiej własnej produkcji, pokroić w paski, dorzucić do ostygniętego makaronu. Pomidory nie odsączać z oliwy.
Do makaronu z pomidorami dodać poszarpaną rukolę. Jeśli komuś nie odpowiada specyficzny smak rukoli, może dodać roszponkę, jest zdecydowanie łagodniejsza.
Wymieszaną sałatkę posypać uprażonym na suchej patelni słonecznikiem. Smacznego:)