Do góry

Desery Przepis na:

Sałatka ryżowa z paluszkami krabowymi

Sałatka ryżowa z paluszkami krabowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 1545 Ocena: 13227

Dodano:

Odsłon: 27

Przepis wart wypróbowania: "Sałatka ryżowa z paluszkami krabowymi"

Składniki

  • opakowanie paluszków krabowych
  • 100 g ryżu
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • długi zielony ogórek
  • 1/2 pęczka selera naciowego. Na sos: 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz cytrynowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotuj ryż. Odsącz kukurydzę. Paluszki krabowe oraz umytego ogórka pokrój w kostkę. Seler naciowy pokrój w drobne paseczki.

  2. Do wystudzonego ryżu dodaj ogórek, paluszki krabowe, seler oraz kukurydzę. Majonez wymieszaj z jogurtem, posiekanym koperkiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj sos do sałatki. Lekko wymieszaj.

    Źródło: Świat i Ludzie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń