Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na spodzie szpinakowym to odświętne wydanie .
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Spód szpinakowy: Szpinak miksujemy z dodatkiem żółtek, oleju i przypraw. Białka ubijamy ze szczyptą soli, a następnie mieszamy ze szpinakiem. Dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i delikatnie, łyżką mieszamy. Wylewamy na wyłożoną papierem (tylko spód) blaszkę i pieczemy w nagrzanym do 170st C piekarniku ok 30 minut. Przestudzony przekładamy na czystą blaszkę i smarujemy całość serkiem.
Przestudzony przekładamy na czystą blaszkę i smarujemy całość serkiem. Szynkę kroimy w kostkę i układamy na serku. 3 łyżki majonezu, ketchup oraz połowę startego na drobnych oczkach sera żółtego łączymy ze sobą i rozsmarowujemy na warstwie wędliny. Następnie dajemy paprykę konserwową pokrojoną w kostkę. Ugotowane jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka ścieramy na grubych oczkach, dodajemy kolejne 3 łyżki majonezu oraz drugą połowę tartego sera. Wykładamy na paprykę i dokładnie rozsmarowujemy. Układamy groszek konserwowy i pokrywamy warstwą żółtek startych na drobnych oczkach oraz posiekanym drobno szczypiorkiem. Sałatkę schładzamy w lodówce kilka godzin przed podaniem.