Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-06-2015
Propozycja na smaczną, zdrową i pożywną sałatkę w stylu greckim z pełnoziarnistym makaronem, serem feta i warzywami. Całość otula sos na bazie oliwy z oliwek z nutą bazylii i czosnku.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 331
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2553
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 331
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2553
Składniki
Na początku przygotowujemy sos. Oliwę z oliwek i ocet jabłkowy przelewamy do naczynia, dodajemy czosnek, listki bazyliowe, cukier brzozowy i szczyptę soli - wszystko miksujemy i odstawiamy dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Makaron świderki gotujemy al dente, odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
Ser feta kroimy w kostkę, oliwki i kukurydzę odcedzamy z zalewy, pomidory kroimy na półćwiartki, a liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do miseczek. Przed podaniem składniki polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Życzę smacznego! :)