Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka w sam raz na imprezkę karnawałową.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Sałatę przełożyć do naczynia. Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w kostkę i dodać do sałatki. Umyć i pokroić ogórek. Umyte pomidorki dodać w całości lub pokrojone na połówki. Serki pokroić w kostkę. Do sałatki dodać również słonecznik.
Piersi z kurczaka umyć i pokroić na małe kawałeczki. Obtoczyć je w przyprawie do gyrosa i oleju rzepakowym. Usmażyć na patelni do miękkości często mieszając. Przestudzone dodać do sałatki.
Do szklanki wlać 1/3 wody mineralnej i 1/3 oleju rzepakowego. Wsypać sos sałatkowy. Całość wymieszać i polać nim sałatkę.