Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wariacja z zieleniną i boczniakami ,które uwielbiam.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Boczniaki myjemy ,osuszamy ,dzielimy na mniejsze kawałki i moczymy min. 2 godziny w mleku z solą i pieprzem. Następnie osączamy i panierujemy ,mąką ,rozbełtane jajko ,bułka tarta i smażymy na złoto. Studzimy. Sałaty płuczemy ,osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidorki dzielimy na ćwiartki. Mieszamy z sałatą ,pokrojoną w piórka czerwoną cebulą. Dodajemy oliwę z oliwek ,sól ,pieprz i mieszamy dokładnie. Na suchej patelni prażymy sezam i pestki z dyni. Studzimy i dodajemy do sałaty razem z boczniakami ,pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami i startym żółtym serem. Dokładnie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu sałatki.