Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z brokułami, serem feta, batatem i brązowym ryżem

Sałatka z brokułami, serem feta, batatem i brązowym ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 585

Dodano:

Odsłon: 8588

Niskokaloryczna i bogata w smaku sałatka,

Składniki

  • Brązowy ryż – 100 g
  • Brokuł – 150 g
  • Mix sałat – 120 g
  • Ser feta – 150 g
  • Batat – 100 g
  • Suszona żurawina – 50 g
  • Ocet winny
  • Ząbek czosnku
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bataty obierz i pokrój w kostkę. Brokuła umyj i podziel na różyczki. W dużej misce wymieszaj bataty i brokuły z oliwą z oliwek, solą i pieprzem.

  2. Następnie rozłóż równomiernie warzywa na blaszce i piecz 20-30 minut, aż będą miękkie.

  3. Kiedy warzywa się pieką ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu i przygotuj sos winegret z trzech łyżek oliwy z oliwek, dwóch łyżek octu winnego, posiekanego czosnku, soli i pieprzu.

  4. Wyjmij z piekarnika warzywa i poczekaj, aż wystygną.

  5. Na koniec wrzuć do dużej miski upieczone brokuły i bataty, dodaj mix sałat, brązowy ryż, ser feta i suszoną żurawinę. Polej wszystko sosem winegret i wymieszaj.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń