Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z duszonych pieczarek

Sałatka z duszonych pieczarek

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2025 Ocena: 10501

Dodano: 12.12.2017

Odsłon: 4166

Sycąca i smaczna sałatka na przekąskę.

Składniki

  • Pieczarki świeże ½ kg
  • Cebula biała 1 szt.
  • Masło 1 łyżka
  • Jajka 4 szt.
  • Ogórki kiszone 2 szt.
  • Papryka czerwona świeża 1 szt.
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Majonez
  • Natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i udusić na maśle z posiekaną cebulą. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ósemki i ułożyć na półmisku. Ogórki, paprykę pokroić w kostkę, wymieszać z odsączonym groszkiem, z ostudzonymi pieczarkami, majonezem i przyprawami do smaku. Sałatkę przełożyć na środek półmiska, ozdobić natka pietruszki i podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń