Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta... Szybka. Pyszna!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
W dwóch garnkach zagotować niewielką ilość wody z solą (po około 3/4 l ),do jednego wrzucić fasolkę,do drugiego kalafior (warzyw wcześniej nie rozmrażać). Ugotować na pół miękko,odcedzić i zahartować krótko zimną wodą. Dobrze odsączyć i wsypać do dużej miski.
W czasie gotowania warzyw pokroić w kostkę boczek i wrzucić na gorącą patelnię,wysmażyć na rumiano.
Posiekać drobno cebulę,wysypać na warzywa. Cebulę posypać pieprzem i polać octem.
Na warzywa i cebulkę wysypać wysmażony boczek wraz z powstałym tłuszczem i natychmiast dokładnie wymieszać. Podawać ciepłe! Smacznego ;)